Krem čorba od bundeve i slatkog krompira

11/07/2019
"Nije prosto čorba, nego pravi balzam za nežni bebin stomak "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slatki krompir - 1 komad
  • bundeva - 400 - 500 g, violina
  • šargarepa - 1 komad
  • maslac - 20 g, kravlji
  • maslac od kokosa - 15 g
  • sojino mleko - 200 ml
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml /pirinčana pavlaka za kuvanje
  • kurkuma - 1 kašičica
  • asafeotida - 1/3 kašičice
  • so
  • voda - 400 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Slatki krompir, bundevu i šargarepu sečemo na kockice i stavljamo u prethodno posoljenu vodu (zavisi od uzrasta deteta).

Nakon što omekša dodajemo začine i dve vrste maslaca (kravlji možete zameniti sa bilo kojom drugom biljnom mašću).

Šerpu skinite sa vatre, dodajte sojino mleko i pavlaku za kuvanje, nakon toga pasirajte dok ne dobijete glatku homogenu smesu.

Po želji možete razrediti dodatno ili začiniti dodatno.

Čorbu servirate sa krutonima. Čorba je odgovarajuća za decu preko 8 meseci i za vreme dojenja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar