Dinstana kolenica sa rižotom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
13/07/2019
"Ovo je pravi recept 2 u 1 - napravićete savršenu kolenicu i savršen rižoto "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinjavamo šajbne kolenice solju i biberom. Uvaljamo ih u brašno blago ih lupajući da odstranimo suvišnu količinu. Kolenice se zaprže sa obe strane u jako zagrejanoj masnoći, mešavini maslinovog ulja i ulja.

Meso se vadi i stavlja na toplo mesto, a u zagrejanoj masnoći se zaprži sitno isečena glavica luka. Sipa se belo vino i kuva se dok se tečnost ne redukuje na pola.

U zgusnuti bujon se dodaje teleći bujon i pasirani paradajz. Vraća se meso i jelo se kuva oko 30 minuta u ekspres loncu.

Dok se meso kuva pripremamo rižoto. Zagrevamo maslinovo ulje i zapržimo sitno isečenu glavicu luka. Dodajemo pirinač i zapržimo dok ne postane prozračan. Postepeno sipamo bujon kutlaču po kutlaču, čekajući da pirinač upije tečnost, pre nego što dodamo još bujona.

U poslednju kutlaču bujona dodajemo prstohvat šafrana i maslac, isečen na parčiće. Čenovi belog luka se iseku i dinstaju u maslinovom ulju. Dodaju se 2-3 kašike soka od limuna i kora polovine limuna. Sos se promeša. Njim se prelivaju kolenice. Meso se servira na kanapeu od rižota i posipa se narendanim parmezanom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar