Prozračno slatko od jagoda, tri puta skuvano

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
16/07/2019
"Samo za majstore koji žele da se pohvale najukusnijim slatkom na svetu, naše prozračno slatko od jagoda "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagode - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • limontus - 1/2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene jagode se prelivaju šećerom veče ranije i stavljaju se u frižider.

Da se dobije savršeno prozračno slatko, kuva se ne jednom, već tri puta nakon što provri.

Od svekrve znam da se prozračno slatko od jagoda, a i da bi voćke ostale cele, sprema ovako: provri 10-15 minuta tri puta uz mešanje i sklanja se sa ringle.

Pri prvom vrenju sklanjamo penu, pri trećem, kada pronamo u tanjiriću gustinu, dodajemo 1/2 kašičice limontusa.

Intervali između kuvanja slatka od jagoda su kako sledi - prvo ujutru, drugo oko ručka i treće u popodnevnim časovima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar