Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Domaći čizkejk sa kakao keksom i jagodama

Domaći čizkejk sa kakao keksom i jagodama

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Domaći čizkejk sa kakao keksom i jagodama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Najednostavniji način da se oslobotite iskušenja je da do kraja pojedete ovaj jedinstveni čizkejk"

Potrebni sastojci

  • kakao keks - 250 g
  • šećer u prahu - 250 g
  • maslac - 70 g
  • krem sir - 800 g
  • vanila - 1 kašičica
  • jagode - 200 g
  • želatin - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo maslac. Sameljemo keks. Pomešamo ih, dodjemo 3 supene kašike šećera u prahu. Rasporedimo dobijenu smesu po dnu kalupa sa ivicama koje se skidaju i pritiskamo.

Umutimo krem sir sa preostalim šećerom (1 šolja) i vanilom. Krem sir treba da bude na sobnoj temperaturi.

Kada smesa postane meka i vazdušasta, rasporedimo je preko kore od keksa.

Sačekamo da se stegne u frižideru.

Nakon što se čizkejk stegne, poređamo jagode, isečene na pola.

Prelivamo želatinom, rastopljenim u mikrotalasnoj sa 150 ml soka od jagoda.

Nakon što se stegne u frižideru, možemo servirati gotov čizkejk od jagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: