Način pripreme
Propržimo mleveno meso u malo ulja dok se ne izmrvi. Dodajemo sitno iseckan luk i kuvamo ispod poklopca oko 10-15 minuta na tihoj vatri. Začinimo solju i biberom po ukusu.
Pirinač operemo nekoliko puta dok ne dobijemo čistu vodu. Sipamo u mleveno meso i kuvamo 5 minuta.
Očistimo paprike od drške i operemo. Punimo smesom i stavljamo u pleh. Ako ostane smese, sipajte oko parika. Izbušimo paprike čačkalicom za zube sa svih strana.
Prelivamo hladnom vodom malo iznad sredine paprika. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ako je voda isparila dodajemo još i vraćamo u rernu dok ne provri.
Pravimo kašu od jaja, kiselog mleka i brašna i počinjemo polako da mešamo sa vodom iz paprika. Vraćamo sos u pleh i pečemo još 5-6 minuta. Serviramo punjene paprike tople.