Sarmica sa pilećim džigericama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
25/07/2019
"Sjajna sarmica, lako spremljena i brzo pojedena "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo mladi luk i dobro opran pirinač. Začinjavamo začinima.

Džigerice operemo dobro i isečemo na sitno. Zapržimo ih u istoj masnoći dok ne postanu zlataste.

Pomešamo dobro sve sastojke u posudi za pečenje, dolivamo vodu u zavisnosti od vrste pirinča i pečemo dok ne bude gotovo.

Prelivamo sarmicu prelivom od jaja, mleka i brašna i zapečemo ponovo dok se ne pojavi lepa korica.

Možemo da serviramo sa kiselim mlekom sa lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar