Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarmica sa pilećim džigericama

Sarmica sa pilećim džigericama

ažurirano:
Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25472717
Sarmica sa pilećim džigericama
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Sjajna sarmica, lako spremljena i brzo pojedena."

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 600 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • so
  • biber
  • nana
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 čaša
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo mladi luk i dobro opran pirinač. Začinjavamo začinima.

Džigerice operemo dobro i isečemo na sitno. Zapržimo ih u istoj masnoći dok ne postanu zlataste.

Pomešamo dobro sve sastojke u posudi za pečenje, dolivamo vodu u zavisnosti od vrste pirinča i pečemo dok ne bude gotovo.

Prelivamo sarmicu od džigerica prelivom od jaja, mleka i brašna i zapečemo ponovo dok se ne pojavi lepa korica.

Možemo da serviramo sarmicu od pilećig džigerica sa kiselim mlekom sa lukom.

Pogledajte takođe kako da napravite sarmicu od džigerica sa pečurkama ili klasičnu sarmicu od jagnjećih iznutrica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: