Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarmica sa pilećim džigericama

Sarmica sa pilećim džigericama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Sarmica sa pilećim džigericama
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Sjajna sarmica, lako spremljena i brzo pojedena"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 600 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • so
  • biber
  • nana
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 čaša
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo mladi luk i dobro opran pirinač. Začinjavamo začinima.

Džigerice operemo dobro i isečemo na sitno. Zapržimo ih u istoj masnoći dok ne postanu zlataste.

Pomešamo dobro sve sastojke u posudi za pečenje, dolivamo vodu u zavisnosti od vrste pirinča i pečemo dok ne bude gotovo.

Prelivamo sarmicu prelivom od jaja, mleka i brašna i zapečemo ponovo dok se ne pojavi lepa korica.

Možemo da serviramo sa kiselim mlekom sa lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: