Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom od vanile

29/07/2019
"Znate li koliko je teško sa punim ustima domaćih korneta da kažete da ne postoji ništa ukusnije od domaćeg "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • skrob - 4 kašike od vanile
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • kokosovo brašno - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo isečemo na tanke ivice širine oko 2-3 cm, uvijamo oko metalnih kalupa i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Za to vreme pripremamo krem za kornete. Sveže mleko ugrevamo, ostavljamo malo da se skrob rastvori u njemu.

Kada mleko provri, skidamo sa vatre i uz neprestano mešanje dodajemo skrob.

Postepeno dodajemo oba jajeta i maslac. Smesu vraćamo na vatru i kuvamo dok se ne zgusne.

Hladne kornete punimo kremom, takođe treba da bude ohlađen.

Kornete sa kremom od vanile posipamo obilno kokosovim brašnom.

Serviramo odmah.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar