Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Meze»Dinstane školjke sa maslacem na burgaski način

Dinstane školjke sa maslacem na burgaski način

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Dinstane školjke sa maslacem na burgaski način
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Šta je potrebno za pripremu savršenih školjki - samo mnogo meraka, može i malo maslaca"

Potrebni sastojci

  • školjke - 2 kg, crne sa ljušturom
  • maslac - 100 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • limun - 1 komad
  • belo vino - 250 ml
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • mirođija - 1 veza
  • morska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu stavljamo 100 g maslaca i 50 ml maslinovog ulja. Nakon što se maslac rastopi, dodajemo jednu veliku glavicu luka i nekoliko čenova iseckanog belog luka.

Kad se luk izdinsta dodajemo sok od 1 limuna da vri jedan minut.

Nakon toga dodajemo 200-250 ml belog vina. Nakon što provri ostavljamo da vri 2-3 minuta.

Dodajemo morsku so i školjke i zatvaramo šerpu.

Nakon što školjke počnu da se otvaraju, dodajemo jedan veliki svež paradajz, samo mesnanti deo i vezu mirođije.

Zatvaramo šerpu i dobro protresemo da uđe paradajz u školjke.

Kuvamo oko minut i skidamo sa vatre školjke na burgaski način!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: