Moja uspešna penjurlija

01/08/2019
"Uspešnu penjurliju možete pripremiti po ovom receptu - jednostavno je "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 900 g
  • kiselo mleko - 250 g
  • mlaka voda - 100 ml
  • suvi kvasac - 14 g
  • jaja - 3 komada + 1 belance
  • ulje - 150 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • sir - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za mešenje (brašno, kvasac, šećer, so, vodu, jaja, kiselo mleko i ulje) stavljamo u mini pekaru na program mešenje.

Dok mini pekara mesi, pravimo smesu od 1 jajeta i mrvljenog sira.

Nadošlo testo podelimo na 10 jednakih delova od 155 g. Oblikujemo loptice.

Svaku loptu razvučemo elipsasto oko 30 cm. Po širem delu stavljamo smesu i uvijamo u rolat.

Na isti način radimo i sa ostalim lopticama rolata.

U namazan pleh, prečnika 30 cm stavljamo 5 rolata, a sledećih pet upletemo tako da dobijemo rešetku.

Ostavljamo penjurliju da nadođe na 50 stepeni u rerni.

Namažemo žumancem i pečemo na 160 stepni.

Moju uspešnu penjurliju možete servirati za doručak, a zašto da ne i za usput.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar