Pečeni rakovi u mlečnom sosu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
02/08/2019
"Ako niste probali rakove, sad je vaša šansa - to je jedinstveno ukusno jelo "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • rakovi - 300 g, skuvano meso od rakova
  • pečurke - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • maslac - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • Za sos
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 šolja
  • sok od limuna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite brašno u malo maslaca. Dodajte sveže mleko i posolite. Mešajte sos dok ne provir i sklonite sa ringle.

Začinite sokom od limuna. Izdinstajte pečurke u maslacu. Pomešajte ih sa usitnjenim mesom od rakova i mlečnim sosom.

Začinite alevom paprikom i solju. Pospite narendanim kačkavaljem i istopljenim maslacem.

Stavite jelo u unapred zagrejanu rernu na 15 minuta. Servirajte sa svežim povrćem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar