Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Slani rolat»Rolat od tikvica (bez brašna) sa rodopskim sitnim sirom

Rolat od tikvica (bez brašna) sa rodopskim sitnim sirom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Rolat od tikvica (bez brašna) sa rodopskim sitnim sirom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Jer nisu svi rolati od tikvica isti, a ukusnije od toga ćete teško naći"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 - 1, 5 komad, srednje velika
  • jaja - 1 komad + 2 belanca
  • so - prstohvat
  • kokosovo brašno - 1 kašika
  • za nadev
  • rodopski sitan sir - 2 - 3 kašike
  • ovčije kiselo mleko - 1 kašika
  • sitan sir - 1 kašika
  • čedar - 1 kašika, narendan
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se narendaju na krupno rende i posole se s prstohvatom soli. Ocedite ih i dodajte im jedno celo jaje, dva belanca i kokosovo brašno. Promešajte.

Dobijenu smesu rasporedite u pravouganu posudu za pečenje na čije ste dno stavili podmazan papir za pečenje. Ispecite.

Za to vreme u posudici pomešajte sastojke za nadev rolata i promešajte. Dodajte iseckanu mirođiju i beli luk. Ako imate mogućnost pasirajte ih, da se dobije gladak slani krem.

Izvadite pažljivo papir i namažite koru nadevom. Uvijte u čvrst rolat.

Isecite na parčiće i servirajte kao predjelo ili kao lagano glavno jelo.

Rolat od tikvica je lak i brz za spremanje. Pogodan je za one koji su narežimu ishrane sa malo ugljenih hidrata.

Ako nemate rodopski sitan sir, možete koristiti ovčiji ili krem sir.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: