Sufle od tikvica sa sirom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
05/08/2019
"Sveže i toliko ukusno, da ćemo se odmah baciti na spremanje - a vi hoćete li nam pomoći ili ćete samo da gledate "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano325
  • Pregledi tokom meseca325
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 srednje
  • jaja - 3 komada
  • sir - 100 g, namrvljeni
  • kačkavalj - 100 g, narendan
  • ulje - 1 kašika
  • mirođija
  • bosiljak - 3 lista
  • so - po ukusu
  • biber
  • kukuruzno brašno - 3 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma uspešan recept, a sa kukuruznim brašnom je ubistven.

Oprane tikvice se narendaju na krupno rende, posipaju se sa malo soli. U posudi se umute jaja viljuškom.

Dodaje se namrvljeni sir, pola narendanog kačkavalja, ulje, mirođija isečena na sitno, listovi bosiljka, so i biber. Rukama se ocede tikvice, ali ne mnogo i sipa se smesa od jaja.

Dodaju se 3 kašike kukuruznog brašna i kašičica braška za pecivo. Meša se u gustu smesu.

U posudu za pečenje (24 cm) na papir za pečenje se sipa smesa i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Vadi se i posipa preostalim kačkavaljem i vraća se u rernu dok se ne zarumeni.

Vadi se sufle od povrća, blago se ohladi i može da se iseče i servira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar