Lahmadžun - turska pica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
07/08/2019
"Ne znate šta je zaista ukusna pica, dok ne probate lahmadžun po originalnom receptu "
Priprema80 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno200 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano305
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo, tako što u posudu prosejete 500 g brašna, preostalo je za dodatno mešenje, dodajte so i maslinovo ulje. Rastvorite kvasac u toploj vodi i ostavite da naraste. Nakon što ste zamesili testo, stavite ga u posudu, pokrijte ga i ostavite ga na toplom da naraste oko sat.

Za nadev stavite vo povrće u multipraktik (secko) i sameljite ili jednostavno isecite na veoma sitno. Začinite mleveno meso po ukusu, dodajte povrće, isečen peršun na sitno, meki maslac i paradajz pire. Sve dobro pomešajte.

Testo, nakon što naraste podelite na pola i svaki deo na još 5 delova, da dobijete 10 porcija. Razvijte svaki deo na veličinu tanjira. Svaki deo mažite sa po 2 kašike nadeva. Već gotov proizvod se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10-12 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar