Pohovani patlidžan sa sirom i peršunom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj17632
09/08/2019
"I nemojte da kažete da ste poslednji saznali - evo ga najukusniji pohovani patlidžan na svetu "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano347
  • Pregledi tokom meseca347
  • Pregledi tokom sedmice283
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • jaja - 3 - 4 komada
  • prezle - 1 šoljica, za uvaljivanje
  • brašno - 1 šoljica, za uvaljivanje
  • sir - 150 g
  • peršun - 5 strukova
  • so - po ukusu
  • ulje - 1 šoljica, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprani patlidžan isecite na kolutove i stavite ih u posudu sa posoljenom vodom. Ostavite ih 15 minuta da iz njih izađe crna voda, a nakon toga ih operite i dobro ocedite.

Umutite jedno jaje sa sirom i dobro ga izgnječite viljuškom, treba da dobijete gustu kašu, jer je više sira.

Dodajte naseckani peršun. Počnite formiranje jela, tako što jednu polovinu koluta patlidžana premažete smesom sa sirom i prekrijete drugom polovinom.

Umutite preostala jaja, promešajte prezle i brašno i ugrejte ulje. Prvo patlidžan uvaljajte u brašno sa prezlama, zatim u jaja i pohujte patlidžan.

Ako volite da bude hrskavije, nakon jaja, ponovo potopite patlidžan u prezle. Pržite pohovani patlidžan na umerenoj vatri.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar