Pečeni patlidžan sa sirom i belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
09/08/2019
"Koliko je malo potrebno jednom patlidžanu da se pretvori u savršeno lagano jelo "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 148
  • Pregledi tokom meseca1148
  • Pregledi tokom sedmice159
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere, ne ljušti se, iseče se na pola po dužini. Oštrim nožem se prave prorezi u sredini, pri čemu se pazi da mu se ne probije koža. Prorezi se posipaju solju i patlidžan se ostavlja 15 minuta u cediljki da se ocedi.

Lagani pritiskanjem se isecdi od soka i stavlja se u posudu zapečenje na papir za pečenje namazan maslinovim ulljem. Peče se 15 minuta u dobro zagrejanoj rerni, pri čemu se okreće tokom pečenja.

Polovine pečenog patlidžana se posipaju sitno isečenim belim lukom i peršunom, odozgo se poređa čeri paradajz isečen na četvrtine ili na krugove, suvi origano, isečen sir.

Patlidžan se preliva mlazom maslinovog ulja i zapeče se u rerni 15 minuta dok ne dobije ukusnu preplanulost.

Vruć patlidžan se posipa listićima bosiljka i odmah se servira.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar