Moja uspešna janija sa bamijom

12/08/2019
"Samo za majstore - da biste pripremili uspešnu bamiju, prvo vam treba ovaj recept "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca69
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bamija - 500 g
  • so
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz - 3 komada
  • ljutenica - 1 supena kašika (ili paradajz pire)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
  • limun - 1 komad, sok
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu i opranu bamju stavite na 4-5 minuta u vrelu posoljenu vodu. Izvadite i ocedite.

Dinstajte u ulju i malo vode 1 sitno iseckanu glavicu luka. Kad omekša, dodajte jednu rendanu šargarepu i 3-4 sitno iseckana čena belog luka.

Kad ostane na masti, dodajte 3 rendana paradajza, 1 supenu kašiku ljutenice (nisam imala paradajz pire) i 1 kašičicu aleve paprike.

Kad ispari, stavite bamju sipajte vodu malo iznad nje. Kuvajte ispod poklopca oko 20 minuta na 5 od 9 stepeni na ringli.

Začinite janiju solju, peršunom i sokom 1 limuna.

U malo hladne vode pomešajte 1 supenu kašiku brašna, sipajte, promešajte i nakon 5 minuta je gotovo.

Onima koji ne vole bamiju, ova janija od bamije će se sigurno dopasti! Živeli!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar