Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Čudesna pileća kavarma

Čudesna pileća kavarma

Čudesna pileća kavarma
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Kavarma je takva, kakvom je čovek napravi, u našem slučaju - čudesna i sa pilećim mesom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, od buta i od belog mesa
  • luk - 1 velika glavica
  • paprika - 1 komad, zelena
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 190 g, konzerva
  • paradajz - 300 g, konzerva
  • voda - 150 - 200 ml
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • čubar
  • peršun
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se iseče na srednje parčiće. Povrće se očisti i iseče.

U tiganju sa zagrejanom masnoćom se zaprži meso dok ne postane blago zlatasto, dodaje se i isečeno povrće, luk, šargarepa, zelena paprika i ostavlja se 3-4 minuta da omekšaju.

Dodajemo pečurke da se i one zaprže, meša se kratko i sipa se konzerva paradajza i aleva paprika. Sipa se malo vode, začinjava se solju, šećerom, biberom i čubrom.

Ringla se smanjuje, ostavlja se da se krčka oko 20 minuta dok ne bude gotovo i dok kavarma ne ostane skoro na masnoći, pri čemu se meša s vremena na vreme.

Serviramo pileću kavarmu sa ljutom paprikom i posutu svežim peršunom. Veoma ukusno za ručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: