Način pripreme
Kapuska je poznato jelo u turskoj koje se priprema u rerni ali i u šerpi. Razlika od našeg recepta za kupus iz rerne je što ima koncetrat paradajza i ne dodaje se limunska kiselina.
Dobro operemo kupus, oljušimo spoljašnje listove i bacimo ih. Sečemo kupus na četiri dela i počinjemo da seckamo komade sitno, nakon toga sečemo jednu glavicu luka i stavljamo da pet kašika ulja u jednu veliku šerpu.
Počinjemo da dinstamo, kad se luk izdinsta dodajemo kupu i čekamo da se dinsta 10 minuta. mešamo s vremena na vreme da ne zagoru.
Posle dodajemo zelenu papriku, isečenu na male komade, koncetrat paradajza, biber, so, brašno i alevu papriku, promešamo i dodajemo pola šolje vode.
Nakon toga sipamo kupus u odgovarajući pleh i pečemo na 160 stepeni 2 sata, nakon što prođe jedan sat vadimo pleh, promešamo da ne zagori i ponovo stavljamo u rernu da se peče.