Teletina sa žutom boranijom i mladim krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
23/08/2019
"Ukusno jelo, napravljeno sa mnogo ljubavi i mnogo želje, naći će mesto na trpezi u svakom domu "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano225
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 konzerva (možete da zamenite i sa svežom svinjetinom)
  • luk - 1 glavica, crni
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • boranija - 300 g, žuta
  • krompir - 600 g, mladi ili 2 srednje velika krompira
  • beli luk - 2 čena
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • aleva paprika
  • biber
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj šerpi sa uljem zapržila sam luk, šargarepu i krompir, dodala sam 2 kašičice aleve paprike.

Kada se propržilo povrće, dodala sam malo vode iznad nivoa povrća, dva narendana paradajza i vino, kad je provrelo, dodala sam očišćenu i isečenu žutu boraniju i čenove belog luka.

Smanjila sam stepen ringle i ostavila povrće da se skuva na laganoj vatri.

Deo krompira sam pretvorila u pire i vratila nazad.

Dodala sam konzervisano meso, začinila solju, sitno isečenim peršunom i biberom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar