Način pripreme
Veća kaserola se stavlja na ringlu, sipa se masnoća i zagreva se.
Luk se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se u zagrejanu masnoću, nalome se lovorovi listovi, posipa se kurkumom, meša se i ostavlja se da se dinsta.
Krompir se oljušti i iseče na krupne kocke. Šargarepe se očiste i iseku na deblje polumesece. Povrće se dodaje u luk, meša se nekoliko puta i ostavlja se da se izdinsta na kratko. Sipa se vino.
Nakon nekoliko minuta se sipa voda - oko 2 šolje - tako da prekrije smesu od povrća do polovine. Poklapa se poklopcem i ostavlja se da se krčka na tihoj vatri.
Kada krompir i šargarepe omekšaju (skoro se skuvaju) sipa se tegla žute boranije (oceđena od vode), kao i konzerva paradajza, koji prethodno može da se iseče na parčiće. Meša se i ostavlja se da se sos zgusne.
Začinjava se solju po ukusu i sitno isečenim peršunom.