Način pripreme
Odaberite ne mnogo debele patlidžane. Operite ih, osušite i ne ljušteći ih isecite na tanke kriške po dužini. Pospite parčiće solju i nakon 30 minuta ih isplaknite pod tekućom vodom i osušite.
Zagrejte po malo biljnog ulja i ispržite patlidžan sa obe strane. Ocedite ih na kuhinjskom ubrusu.
Za nadev sameljite orahe u multipraktiku, tako da liče na krupan pesak. Sipajte ih u posudu. Dodajte beli luk sa 6 kašika vode i pasirajte, dok se ne dobije glatka smesa od belog luka. Nadev se začinjava začinima po ukusu i možete da ga sačuvate u teglici u frižideru 3-4 dana.
Preko svakog patlidžana raspoređujte nadev i uvijajte u čvrste rolnice. Poređajte ih jedne preko drugih u poslužavnik ili veliki tanjir. Pospite svežim korijanderom/peršunom ili zrncima nara.