Čorba od sušenih vrganja

06/09/2019
"Ah, taj neodoljivi miris, za ukus - nemamo reči "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Vrganje izdrobite na ne mnogo sitne komade i potopite u čašu sa vodom.

Dok su one u vodi, isecite sitno luk i šargarepu i propržite sa jednom kašičicim maslaca. Pred kraj prženja u njih dodajemo potopljene i oceđene vrganje, promešamo ih da se ne zalepe za maslaca.

Dodajemo vodu u kojoj su bile pečurke i još jedan litar obične.

Dodajemo biber i krompir, isečen na kockcie. Supa vri na vatri oko 40 minuta.

Na kraju dodajemo mleko i sitno iseckan peršun. Umesto mleka, prilikom srviranja možete koristiti pavlaku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar