Kebap sa prazilukom na turski način

06/09/2019
"Svi muškarci mogu da prave ovakav kebap, prosto ne priznaju to "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca98
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1.5 komad
  • mleveno meso - 500 g, teleće + svinjsko
  • ulje
  • so
  • aleva paprika - ljuta
  • maslac - kravlji
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk isecite po dužini na oko 8-19 cm. Na isti način napravite kebape od mlevenog mesa.

U odgovarajući pleh poređajte jedno nakon drugo i oblikovani kebap.

U posebnom plehu propržite ulje, maslac i ljutu alevu papriku. Nakon toga sipajte u pleh sa poređanim sastojcima.

Prelijte dodatno sa 2 šolje tople vode i pecite u ugrejanoj rerni na oko 180-200 stepeni dok se ne ispeku.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar