Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Arapski hleb»Arapski hleb od griza

Arapski hleb od griza

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Arapski hleb od griza2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Da li se samo nama čini ili je ravan hleb ukusniji - evo probajte i recite"

Potrebni sastojci

  • griz - 500 g
  • kvasac - 30 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • žumanca - 1 komad
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešamo griz, brašno, kvasac, pomešan sa malo vode, maslinovo ulje i so.

Dodajemo vodu i zamesimo elastično testo. Mesimo energično desetak minuta, nakon toga podelimo na dva dela.

Dobijene okrugle hlepčiće stavljamo u pleh, namazan biljnom mašću, pokrivamo krpom i ostavljamo na toplom.

Nakon što nadođu, namažemo žumancem, pomešanim sa malo vode ili mleka i pečemo u jako ugrejanoj rerni. Proveravamo da li nisu živi unutra oštrim nožem ili iglom.

Ako je potrebno možemo okrenuti da bi se ispekli ravnomerno svuda. Pečeni hleb ostavljamo da se ohladi i onda serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: