Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Staromodna čorba od teleće glave

Staromodna čorba od teleće glave

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Staromodna čorba od teleće glave2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Isproban recept iz starih teftera bogatog ukusa i takve arome da će komšije same da se pozovu da ga probaju"

Potrebni sastojci

  • teleća glava - 1/2 komada
  • šunka - 50 g
  • teleće meso - 500 g, od prepona
  • koreni - za supu
  • luk - 1 glavica
  • so
  • maslac - 100 g
  • vino - 150 ml
  • brašno - 60 g
  • ulje - 100 ml ili maslac za zapršku
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte glavu i izvadite joj kosti. Zapržite sitno isečenu šunku u zagrejanoj masnoći zajedno sa iseckanim lukom i korenima. Dodajte meso. Dolijte potrebnu količinu tople vode, dodajte so po ukusu i ostavite da vri dok meso ne omekša.

Procedite supu. Isecite meso na tračice ili parčiće. Marinirajte sirovo meso sa vinom i biberom.

Napravite zapršku od maslaca i brašna i razredite je postepeno bujonom. Ostavite da vri još 30 minuta, dodajući marinirano meso. Nakon toga vratite meso od glave i povrće unutra.

Dodajte začine ako je neophodno i zapržite čorbu umućenim jajima i kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: