Ruska sladoled torta

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012316
Ruska sladoled torta2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Em sladoled, em prolazi kroz rernu - vidite kako se pravi"

Potrebni sastojci

  • kore - 2 komada, gotove, za tortu
  • sladoled - 1 kg
  • jaja - 2 komada, belanca
  • džem - 150 g, od jagoda
  • šećer - 60 g
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • za sirup
  • šećer - 100 g
  • voda - 100 ml
  • liker - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuva se sirup od šećera i vode, sklanja se sa ringle i dodaje se liker. Kore se iseku na dva dela, tako da se dobiju četiri kore.

U kalup za tortu se stavlja prozračna folija, stavlja se prva kora, preliva se sirupom se i maže se nadžemom. Na te dve kore se iseče sredina.

Isečene kore se stavljaju preko prve kore i u dobijeno udubljenje se stavlja blago rastopljeni sladoled. Kora oko sladoleda se sirupira, pokriva se poslednjom korom, koja se takođe sirupira.

Kalup se stavlja u zamrzivač. Belanca se umute u sneg, pri čemu se dodaje šećer i sok od limuna. Torta se vadi i maže se sa svih strana belancem.

Posipa se šećerom u prahu. Torta se stavlja na minut u rernu zagrejanu na 200 stepeni i odmah se servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: