Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pirinač u rerni»Pileće džigerice sa pirinčem i pečurkama u rerni

Pileće džigerice sa pirinčem i pečurkama u rerni

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Pileće džigerice sa pirinčem i pečurkama u rerni
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Imamo pravo na tri dodatne porcije, zato što je lepa ideja za njihovo spremanje bila naša"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • pečurke - 500 g
  • luk - 1 glavica (isečen na sitno)
  • pirinač - 300 g
  • ulje - 3 kašike
  • čubar - 1 prstohvat
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi izdistamo redom u ulju luk, pileće džigerice i pečurke.

Začinjavamo ih solju, čubrom i biberom.

U posudu za pečenje rasporedimo pirinač (koji smo prethodno oprali) i preko njega ravnomerno raspoređujemo izdinstanu smesu.

Odozgo posipamo peršunom i prelivamo vodom u odnosu 1:5.

Pečemo u rerni na 150 stepeni oko 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: