Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Ekler torta»Brza i lagana ekler torta

Brza i lagana ekler torta

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Brza i lagana ekler torta2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
7
"Eto, ne mršavimo, jer na svetu ima toliko lakih za spremanje ekler torti"

Potrebni sastojci

  • ekleri - 400 g, sitni
  • kore - 3 komada, gotove
  • kompot - 1 komad, od jagoda
  • pavlaka - 1 komad, sprej
  • voće - po izboru, za ukras
  • džem - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Prva kora se stavlja u kalup za tortu i preliva se umereno sokom od kompota. Posle se maže blago pavlakom i poređaju se ekleri.

Oni se mažu džemom istopljenim na pari. Odozgo se stavlja sledeća kora koja se takođe preliva. Sledi red eklera i džema.

Na kraju se stavlja treća kora i kad se sasvim blago prelije sirupom, pokriva se pavlakom. Torta se ukrašava pripremljenim voćem i stavlja se u frižider na 7-8 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: