Patka punjena pirinčem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
05/10/2019
"Danas ćemo govoriti o detaljima spremanja patke i koliko je primereno jesti gotovu punjenu patku "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca84
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere i natopi u malo vode, suvo grožđe takođe. Očišćena i oprana patka se natrlja iznutra i spolja margarinom i začinima.

Ostavlja se sa strane da ih upije i za to vreme se sprema nadev. Praziluk se iseče i izdinsta u maslinovom ulju. Dodaju mu se pirinač, orasi i suvo grožđe.

Promeša se i čim pirinač omekša, nadev se sklanja sa ringle. Njime se puni posoljena ptica, nakon čega se patka ušiva (ili probode čačkalicama). U podmazanu posudu za pečenje se sipa sok od paradajza.

Unutra se stavlja patka i stavlja se da se peče na 150 stepeni oko 110 minuta. S vremena na vreme se okreće da se zapeče ravnomerno. Ako je neophodno dodaje se još soka ili vode.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar