Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja bianiči

Lazanja bianiči

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511327134
Lazanja bianiči1 / 2
05/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Iako čovek dobro živi na dijeti, jednom će dobiti poziv za ovu lazanju i onda će sve biti izgubljeno"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 1 pakovanje
  • pečurke - 250 g
  • šunka - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • pavlaka - 200 ml tečna
  • kačkavalj - 150 g, rendan
  • parmezan - 60 g, izrendan
  • origano - 1 prstohvat, suv
  • paradajz - 3 komada
  • so - 2 prstohvata
  • sveže mleko - 130 ml
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Šunku tanko isecite. Pečurke isecite na kriške. Luk i beli luk sitno isecite i propržite u maslinovom ulju dok ne postane providan.

Dodajte pečurke i pržite dok ne omekša. Dodajte pavlaku, polovinu soli, ostavite da provri i skinite sa vatre.

Pripremite bešamel sos, maslac rastopite na tihoj vatri. Dodajte brašno i mleko uz neprestano mešanje. Dodajte preostalu so.

Pradajz izrendajte i pomešajte sa origanom. Dodajte bešamel. Lazanju režajte u pleh, na dno stavite sos bešamel i nakon toga ređajte kore, namažite ih sosom od pečuraka sa pavlakom.

Na svaku koru stavite od rendanog kačkavalja. Odozgo prelijte preostalim bešamel sosom i pospite parmezanom. Pecite 30 mintuta na 180 stepeni. Servirajte odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: