Rolovana lazanja

VecaVeca
Kuvar
378
14
1k
33
4
24/02/2020
"Nešto drugačija lazanja za sve ljubitelje klasične italijanske đakonije "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za nadev
  • kisela pavlaka - 200 g
  • krem sir - 100 g
  • salama - 250 g (ili šunka)
  • kačkavalj - 200 g
  • mleko - 50 ml
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • I još
  • kore za lazanju - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Kore za lazanju skuvati, pa ih kratko potopiti u hladnoj vodi, a zatim ih dobro prosušiti (staviti ih na čistu kuhinjsku krpu i prekriti drugom čistom kuhinjskom krpom).

Za to vreme pripremiti nadev: krem sir i kiselu pavlaku staviti u dublju posudu i razmutiti ih ručnom žicom za mućenje.

Svaku koru premazati filom, preko naneti tanko rezanu sakamu, a preko salame rasporediti tanko rezani kačkavalj.

Urolati i rolnice poređati u uljem podmazanu vatrostalnu posudu (ili pleh).

U ostatak smese od krem sira i kisele pavlake dodati mleko, pavlaku za kuvanje, razmutiti ručnom žicom za mućenje i preliti pripremljene rolnice.

Preko rasporediti tanko rezani kačkavalj.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Gotovo jelo izvaditi iz rerne, ostaviti da se malo prohladi, pa poslužiti dok je još toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar