Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Paelja»Paelja sa piletinom i ćorizom

Paelja sa piletinom i ćorizom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494131163
Paelja sa piletinom i ćorizom2 / 2
05/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"A da li vi imate specijalan tiganj za paelju, jer mi imamo i tamo stalno pravimo baš ovu"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • ćorizo - 150 g
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - 1 crvena + 1 narandžasta
  • paradajz - 4 komada
  • pirinač - 200 g, dugog zrna
  • aleva paprika - 1 prstohvat, dimljena
  • šafran - 1 prstohvat
  • pileće meso - 200 g, skuvano
  • bujon - 600 - 750 ml, pileći
  • grašak - 100 g, zamrznut
  • masline - 75 g, marinirane, miks
  • peršun - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, dodajte luk i ćorizo i zapržite ga. Dodajte beli luk, paprike, paradajz i dinstajte još nekoliko minuta.

Dodajte pirinal u povrće. Promešajte i dodajte šafran, alevu papriku, pileće meso i pola bujona.

Stavite da provri, promešajte i dinstajte 20 minuta, dodajući po malo bujona, dok ga ne potrošite.

Dodajte grašak i masline, pospite peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: