Pileća supa sa povrćem i pavlakom

06/10/2019
"Dodajte malo pavlake u gotovu supu i uživajte u zasićenijem ukusu i neodoljivom mirisu "
Priprema25 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca112
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - (belo i od bataka)
  • krompir - 2 - 3 komada
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paprike - 1 komad, ljuta
  • biber - u zrnu
  • so - po ukusu
  • jaja - 1 komad
  • pavlaka - 2 supene kašike, za kuvanje
  • peršun
  • bujon - 1 kockica, od povrća
  • fida
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pileće meso, ne zaboravljamo da skidamo penu. Nakon toga iskidamo na ivice i vraćamo ponovo u bujon.

Dodajemo takođe i sitno iseckano povrće. Posipamo biberom i ostavljamo supu da vri na tihoj vatri dok svi sastojci ne omekšaju dovoljno.

Nekoliko minuta pre nego što skinemo jelo, stavljamo fidu. Dodajemo so i bujon od povrća. Nakon 5 minuta skidamo šerpu sa vatre i ostavljamo da se ohladi na trenutak.

U međuvremenu pravimo zapršku od umućenog jajeta u pavlake, u nju stavljamo i malo od tople supe. Sipamo sve u šerpu i promešamo. Serviramo toplu gotovu supu sa peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar