Sladak džem sa crvenim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
11/10/2019
"Zatvorite oči i zamislite prepečenu krišku, pokrivenu ovom marmeladom i možda sa malo plavog sira - da li ste i vi ogladneli "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk se seče na kocke.

Pola ljute paprike se seče na tanke krugove.

Maslinovo ulje se zagreva blago, dodaju se biber, isečena ljuta paprika, korijander, ruzmarin i majčina dušica. Dodaje se luk i prži se uz neprestano mešanje na srednjoj vatri 10 minuta.

Ringle se smanjuje na minimum, posuda se poklapa poklopcem i luk se dinsta 15 minuta, pri čemu se meša s vremena na vreme.

Dodaje se šećer, med, vino, sirće i so. Poklopac se sklanja i smesa se kuva na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Vruć džem se raspoređuje u suve čiste tegle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar