bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pržena pastrmka sa pikantnim taljatelama

Pržena pastrmka sa pikantnim taljatelama

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
4392695893
Pržena pastrmka sa pikantnim taljatelama
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
13/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Pastrmka sa taljatelama - e, to je nešto što svako prvom prilikom treba da proba"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 4 komada, file
  • kukuruzno brašno - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - ½ kašičice
  • ulje - 50 ml
  • taljatele - 1 pakovanje, pikantne
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osušimo pastrmku.

U plitki tanjir promešamo kukuruzno brašno sa solju i biberom.

Pažljivo uvaljamo ribu, skinemo s nje višak brašna i pržimo u zagrejanom ulju, tako što deo s kožom okrenemo nadole. Pržimo dok se ne dobije zlatkasta boja.

U šerpu sa ključalom posoljenom vodom stavljamo taljatele i kuvamo 10 minuta. Voda je u odnosu 1 l na 100 g taljatela.

Vadimo taljatele, ocedimo ih i dodajemo maslac, otresemo ih kako bi se ravnomerno rasporedili.

Po želji serviramo sa limunom ili limunovim sokom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: