Marokanski sladoled sa pistaćima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
14/10/2019
"Preskačemo na susedni kontinent, da nađemo sladoled koji će da zadovolji i najkapriciozniji ukus "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se zagreva, ali ne da provri. Šećer se umuti sa jajima u odvojenoj posudi i postepeno se dodaje mleko uz neprestano mešanje.

Smesa se sipa nazad u šerpu u kojoj se zagrevalo mleko, i zagreva se na slaboj vatri dok se ne zgusne uz povremeno mešanje.

Smesa ne treba da provri. Pavlaka se muti i dodaje se u ohlađenu smesu sa jajima. Pistaći se seku na sitno i dodaju se u smesu.

Limun se iscedi i sok se dodaje u smesmu. Sve se meša i stavlja se u kalup koji se ostavlja u zamrzivaču 6 sati da se zamrzne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar