Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Nemački umak od vina

Nemački umak od vina

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Nemački umak od vina2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Hladno meso i nemački umak od vina - ovo je kombinacija koju po svaku cenu treba da probate"

Potrebni sastojci

  • maslac - 40 g
  • brašno - 40 g
  • bujon - 1/2 l, pileći u kockama
  • jaja - 2 komada, žumance
  • pavlaka - 1/2 šolje za čaj, tečna
  • belo vino - 20 ml
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se istopi na tihoj vatri i doda se brašno. Promeša se tako da nema grudvica. Dodaje se bujon.

Žumanca se umute s pavlakom i smesa se dodaje u umak koji se zagreva još 2-3 minute, ali da ne kipi.

Dodaje se vino, so i biber, umak se ostavi još 1 minut na ringli, nakon čega se skida.

Servira se topao ili hladan uz meso ili dinstano povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: