Moj uspešni đuveč od pasulja

18/10/2019
"Pripremiti ovaj đuveč od pasulja je prosto je ko pasulj "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g, beli krupan
  • tikvice - 1 komad
  • pečurke - 150 g, gljive
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • crvena paprika - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • luk - 1 veća glavica, star
  • paradajz - 1 komad, srednje veličine
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • divlja nana - 1/1 vezice
  • peršun - 1/2 vezice
  • selen
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se potopi u vodu prethodno veče i tako stoji 8-12 sati. Nakon toga se ispire i kuva u dovoljno vode oko 60 minuta, bez dadavanja ičeg drugog. Iscedi se.

Povrće se očisti i sitno isecka. Prži se u vrućoj masnoći, tako što se prvo stavlja luk sitno iseckan na kockice da se proprži 2-3 minute, nakon toga se stavlja šargarepa iseckana na kockice, meša se 3-4 minute da blago omekne, zatim pečurke iseckane na sitne parčiće, meša se nekoliko minuta i dodaju se obe vrste paprika isečenih na kockice.

Meša se nekoliko minuta da omekne i na kraju se dodaju tikvice isečene na kockice. Smesa se ostavi na umerenoj ringli da se zaprži, dok ostane na masti, uz povremeno mešanje i na kraju se dodaje jedna supena kašika brašna i dobro se izmeša. Smesa od povrća je gotova.

Skida se s ringle i dodaje se pasulj i usitnjena divlja nana i selen. Dodaje se so, biber, aleva paprika. Dobro se promeša i sipa se u glinenu posudu sa poklopcem. Dodaje se iseckan paradajz, promeša se i dolije se još malo ulja iz tiganja, ako je ostalo, inače se doliva iz flaše.

Dobro je da povrće bude dovoljno zamašćeno. Dodaje se i malo vode, ali da ne pliva u vodi da bi đuveč od pasulja nakon što se izvadi iz rerne mogao da ostane samo na masti.

Ovaj đuveč od pasulja se peče na 180 stepeni oko 20 do 30 minuta.

Nakon čega je gotov, posipa se svežim iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar