Način pripreme
1. Iseckamo luk i propržimo luk rastopljenom maslacu i maslinovom ulju. Volim da propržim povrće za neke krem čorbe, zato što daju dobar ukus.
2. Kad omekša luk, stavite čenove belog luka, šargarepu, pečurke i krompir, isečen na kockice. Ako je potrebno dodajte još malo masnoće.
3. Dinstajte kratko sa prstohvat soli i sipajte vodu koliko da pokrije sastojke. Sačekajte da provri i stavite brokoli, isečen na ružice.
4. Kuvajte povrće dok ne bude skroz gotovo - 25-30 minuta, nakon toga stavite pavlaku biber i još soli po ukusu. Promešajte minut dva i pasirajte dok ne dobijete gladak krem Možete razrediti sa još vode vašu krem čorbu sa brokolijem ili da zgusnete sa još pavlake - zavisi kakvu konzistenciju želite.
Servirajte krem čorbu od brokolija i pečuraka toplu sa tankim komadima pečuraka za ukras i kapljicama maslinovog ulja za raskoš.
* Ako vas plaši da konzumirate sveže pečurke (za dekoraciju) možete ih zapeći malo ili blanširati.
Prijatno!