Bogata lazanja sa spanaćem

20/10/2019
"Toliko sočna i toliko sveža lazanja se ne viđa svaki dan, zato nemojte propustiti da je probate "
Priprema30 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno ugrevamo rernu na 180 stepeni. Spanać očistimo, blanširamo u vreloj vodi 2 minuta dok ne omekša. Odmah stavljamo u hladnu vodu i ocedimo.

U malo maslinovog ulja propržimo meso, beli luk i slaninu na umerenoj vatri 5 minuta. Dodajemo paradajz, paradajz pire i sos od pardajza, na kraju bujon i ostavljamo da provri.

Smanjujemo vatru i smesu ostavljamo na tihoj vatri poklopljenu 10 minuta. Začinimo solju i biberom po ukusu. Sos pripremamo tako što u rastopljeni maslac dodajemo brašno i mešamo 1 minuta na tihoj vatri.

Skidamo sa vatre i lagano sipamo u mleko. Vraćamo na vatru i uz neprestano mešanje ostavljamo još 4 minuta. Skidamo sa vatre i stavljamo sir.

U vatrostalu činiju sipamo četvrtinu pileće smese, pokrivamo sa 4 kore za lazanju i odozgo stavljamo jednu trećinu sosa sa sirom.

Nakon toga stavljamo nov sloj pileće smese, preko nje spanać i koru za lazanju, sloj sosa od sira i preostalu piileću smesu. Posipamo rendanim sirom.

Pečemo 50 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju. Ostavljamo da se malo ohladi pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar