Italijanska riblja čorba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
24/10/2019
"Ostavite jednom italijnu da vam spremi riblju čorbu i on će napisati pravu kulinarsku simfoniju "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 1 1/2 kg (mešavina barbuna, lignji, ribe hek, jegulje i dr)
  • školjke - 500 g
  • škampi - 6 komada, kraljevski
  • lovorov list - 1 komad
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • sirće - 1 kašika, vinsko
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 štapić
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 400 g, konzervisan
  • čili - 1 kašičica
  • peršun - 3 kašike
  • vino - 150 ml, belo
  • biber
  • hleb - 8 komada, dvopek, natrljan belim lukom
* merne jedinice

Način pripreme

Odstranite glave, repove i peraja ribama, stavite ih u duboku posudu i prelijte ih sa oko litar hladne vode. Dodajte lovorov list i so i kuvajte oko 20 minuta na umerenoj vatri. Nakon toga prebacite bujon u čistu posudu.

U međuvremenu očistite školjke, škampe i isecite lignje. Sotirajte kratko isečen luk, beli luk, celer i pola peršuna zajedno sa malo maslinovog ulja oko 10 minuta. Dodajte lignje i kuvajte još 10 minuta. Dodajte oceđen paradajz zajedno sa malo soli i kuvajte 10 minuta.

Sipajte vino, neka provri 2-3, nakon toga stavite i ostale vrste ribe. Dinstajte 5 minuta mešajući neprestano i prelijte sa dve šolje ribljeg bujona.

Kuvajte čorbu 20 minuta na tihoj vatri, dodajte školjke i škampe i kuvajte još 1-2 minuta, začinite i servirajte sa kriškom hleba, natrljanom belim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar