Supa od ćurećeg mesa i cvekle

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
25/10/2019
"Želeli smo da bude bogata i aromatična, želeli smo da bude ukusna i pitka - ispala je veličanstvena "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 100 g, dimljena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 300 g
  • cvekla - 100 g
  • krompir - 300 g
  • praziluk - 3 struka
  • jabuke - 2 komada
  • sok od limuna - 30 ml
  • ćureće meso - 400 g, kuvano ili šunka
  • peršun
  • bujon - 1 litar, od kocke
  • ulje - 30 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa, luk, krompir i cvekla se očiste, operu i iseku na kocke. Očišćen preziluk se iseče na krugove.

Slanina se iseče na kocke i zaprži se u ulju. Sipa se bujon. Stavlja se isečeno povrće i dodaju se lovorovi listovi i peršun po ukusu.

Poklapa se i kuva se oko 20 minuta. Tri minuta pre nego što se skloni s vatre, dodaje se meso isečeno na kocke i očišćene i na polu mesece isečene jabuke.

Sklanja se sa vatre u začinjava se sokom od limuna, solju i biberom po ukusu. Ukrašava se listićima peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar