Krem Garaš

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
25/10/2019
"Evo kakav krem da stavite na sledeću tortu kojom rešite da iznenadite svoju porodicu "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano325
  • Pregledi tokom meseca76
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • šećer - 100 g, kristal
  • voda - 1/2 šolje (oko 40 ml)
  • čokolada - 120 g
  • kakao - 3 kašike, izvršite
  • jaja - 6 žumanaca
  • maslac - 350 g, sa sobne temperature
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite prvo žumanca viljuškom. Istopite na pari ili slaboj ringli šećer, vodu, čokoladu i kakao - smesa treba da prvori i da se homogenizuje.

Sklonite sa ringle i uz neprestano mešanje dodajte žumanca. Od mućenja žumanaca krem se zgušnjava. Ostavite da se ohladi potpno muteći povremeno.

Meki maslac umutite i vazdušast krem mikserom. Počnite da dodajte u njega ohlađeni čokoladni krem i mešajte dok se sve dobro ne pomeša.

Čuvajte krem u frižideru dok ne dođe red da ga iskoristite. Pogodan je za torte i kolače.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar