Rižoto sa graškom i parmezanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
29/10/2019
"Zvuči toliko poznato, ali kad dodaš parmezan - postaje drugačije i ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja, za rižoto (arborio)
  • bujon od povrća - 4 šolje
  • belo vino - 1/2 šolje
  • grašak - 1/2 tegle ili zamrznut grašak
  • parmezan - 150 g
  • maslac - 50 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite pirinač i 3 šolje bujona od povrća. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni oko 45 minuta ili dok pirinač ne postane al dente.

Izvadite iz rerne i dodajte preostali bujon, vino, maslac, grašak i parmezan. Začinite solju i biberom i dobro promešajte.

Vratite nazad u rernu na 10-15 mintua.

Servirajte toplo sa parmezanom narendanim odozgo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar