Punjen pečeni patlidžan s paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
02/11/2019
"Patlidžan i paradajz - jedan od klasičnih ljubavnih parova u kulinarstvu "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca60
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • luk - 1 komad, glavica
  • paradajz - 5 komada
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • prezle - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operemo, očistimo i isečemo na pola po dužini. Pažljivo izdubimo. Posipamo solju i ostavljamo okrenut da se ocedi.

U ulju zapržimo oljušten i isečen paradajz i luk. Solimo po ukusu i dodajemo 2 kašike prezli.

Patlidžan operemo i punimo smesom od paradajza.

Poređamo u posudu za pečenje podmazanu masnoćom, posipamo preostalim prezlama i zapečemo u umerenoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar