Pravo jelo sa grožđem

07/11/2019
"I kada ponovo čujete za jelo sa grožđem, da znate da se govori o ovom ukusnom jelu "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept me veoma prijatno iznenadio. NIsam očekivala da će biti toliko ukusam. Toplo preporučujem da ga probate!

U posudu stavite mleveno meso, dodajte jedno jaja, izmrvite krišku hleba, prethodno potopljenu u mleko, sitno iseckanu glavicu luka. Začinite prstohvatom bibera, origanom i prstohvatom peršuna. Pomešajte mleveno meso dobro i ostavite u frižideru na 30 minuta da se sastojci sjedine.

Ugrejte suncokretovo ulje. Od mlevenog mesa kidajte male komade. Uvaljajte ih u brašno i pržite.

Izvadite ćuftice na salvetu da se ocede.

U udaban veliki tiganj sipajte 1 šolju zuua kafu maslinovog ulja. Prebacite ćuftice u njega. Prelijte belim vinom. Sačekajte malo dok alkohol ne ispari i onda sipajte topao bujon od povrća.

Stavite u sos dva listića žalfije i posolite. Kuvajte sos 10 minuta, nakon toga stavite u njega zrna grožđa i kuvajte još 5-6 minuta.

Rastvorite 1 supenu kašiku brašna u malo tople vode. Siapjte u sos i zgusnite jelo sa grožđem minut dva.

Servirajte jelo sa grožđem na krompir pireu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar