Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Pravo jelo sa grožđem

Pravo jelo sa grožđem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pravo jelo sa grožđem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"I kada ponovo čujete za jelo sa grožđem, da znate da se govori o ovom ukusnom jelu"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 kriška, suv, beo
  • luk - 1 glavica, mala
  • origano - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • za sos
  • grožđe - 200 g, zrna, crna i bela
  • belo vino - 50 ml
  • bujon - 100 ml, od povrća
  • maslinovo ulje - 1 šolja za kafu
  • žalfija - 2 komada, listovi, sveži
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept me veoma prijatno iznenadio. NIsam očekivala da će biti toliko ukusam. Toplo preporučujem da ga probate!

U posudu stavite mleveno meso, dodajte jedno jaja, izmrvite krišku hleba, prethodno potopljenu u mleko, sitno iseckanu glavicu luka. Začinite prstohvatom bibera, origanom i prstohvatom peršuna. Pomešajte mleveno meso dobro i ostavite u frižideru na 30 minuta da se sastojci sjedine.

Ugrejte suncokretovo ulje. Od mlevenog mesa kidajte male komade. Uvaljajte ih u brašno i pržite.

Izvadite ćuftice na salvetu da se ocede.

U udaban veliki tiganj sipajte 1 šolju zuua kafu maslinovog ulja. Prebacite ćuftice u njega. Prelijte belim vinom. Sačekajte malo dok alkohol ne ispari i onda sipajte topao bujon od povrća.

Stavite u sos dva listića žalfije i posolite. Kuvajte sos 10 minuta, nakon toga stavite u njega zrna grožđa i kuvajte još 5-6 minuta.

Rastvorite 1 supenu kašiku brašna u malo tople vode. Siapjte u sos i zgusnite jelo sa grožđem minut dva.

Servirajte jelo sa grožđem na krompir pireu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: