Način pripreme
Ovaj recept me veoma prijatno iznenadio. NIsam očekivala da će biti toliko ukusam. Toplo preporučujem da ga probate!
U posudu stavite mleveno meso, dodajte jedno jaja, izmrvite krišku hleba, prethodno potopljenu u mleko, sitno iseckanu glavicu luka. Začinite prstohvatom bibera, origanom i prstohvatom peršuna. Pomešajte mleveno meso dobro i ostavite u frižideru na 30 minuta da se sastojci sjedine.
Ugrejte suncokretovo ulje. Od mlevenog mesa kidajte male komade. Uvaljajte ih u brašno i pržite.
Izvadite ćuftice na salvetu da se ocede.
U udaban veliki tiganj sipajte 1 šolju zuua kafu maslinovog ulja. Prebacite ćuftice u njega. Prelijte belim vinom. Sačekajte malo dok alkohol ne ispari i onda sipajte topao bujon od povrća.
Stavite u sos dva listića žalfije i posolite. Kuvajte sos 10 minuta, nakon toga stavite u njega zrna grožđa i kuvajte još 5-6 minuta.
Rastvorite 1 supenu kašiku brašna u malo tople vode. Siapjte u sos i zgusnite jelo sa grožđem minut dva.
Servirajte jelo sa grožđem na krompir pireu.