Musaka sa patlidžanom i mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
07/11/2019
"Savršena musaka za one koji znaju šta žele od života "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, srednje veličine
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 150 g, isečen na sitno
  • šargarepa - 50 g, isečena na kocke
  • zelena paprika - 50 g, isečena na kocke
  • beli luk - 2 čena, iseckan
  • kumin - 1/3 kaščice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • paradajz sos - 150 ml
  • ulje - 40 ml
  • so
  • biber
  • ulje - za mazanje patlidžana
  • kačkavalj - 50 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo patlidžan na kriške debljine oko 1 cm i posolimo ih. Ostavljamo ih da se ocede od gorkog soka. Operemo ih i osušimo. Namažemo ih uljem i ispečemo na grilu dok ne bude gotovo.

Za nadev: u masnoći zapržimo luk, beli luk, šagarepe i papriku 5-6 minuta. Dodajemo mleveno meso i mešamo neprestano dok se ne pretvori u mrvice. Sipamo paradajz sos i začine i kuvamo 8-10 minuta.

Postavljamo posudu za pečenje papirom. Poređamo red patlidžana i raspoređujemo pola nadeva.

Sledi drugi red patlidžana i preostali nadev. Završavamo redom patlidžana i posipamo narendanim kačkavaljem. Pečemo musaku 25-30 minuta dok ne dobijemo ukusnu zlatastu preplanulost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar